Toon onbeantwoorde berichten
Toon actieve onderwerpen
Het is nu di sep 25, 2018 10:46 pm


Moderator: Moderator
Auteur Bericht
Poecillia
Bericht  Berichttitel: Professionele wijngisten  |  Geplaatst: zo nov 03, 2013 8:58 pm

Geregistreerd: wo aug 31, 2011 8:04 pm
Berichten: 70
Zijn hier mensen die gebruik van de professionele gisten die verkrijgbaar zijn bij Ed Montforts? Informatie over deze gisten is te vinden op bijvoorbeeld:
http://www.brabantsewijnbouwers.nl/inde ... tudent=892
http://www.wijngildebraamstruik.nl/inde ... &Itemid=89

Ik heb inmiddels enkele van deze gisten en hulpstoffen gebruikt en het bevalt mij goed.


Luc Volders
Bericht  Berichttitel: Re: Professionele wijngisten  |  Geplaatst: ma nov 04, 2013 7:13 am

Geregistreerd: ma sep 10, 2007 10:22 pm
Berichten: 705
Woonplaats: Rotterdam
We gebruiken allemaal professionele wijngisten........

Tenzij je met bakkersgist werkt natuurlijk.

Alle gisten die je bij een winkel voor wijnbenodigdheden koopt zijn professionjele speciaal gekweekte wijngisten.

Luc

_________________
Luc's weblog: http://www.wijnmaker.blogspot.com/


Poecillia
Bericht  Berichttitel: Re: Professionele wijngisten  |  Geplaatst: ma nov 04, 2013 7:35 am

Geregistreerd: wo aug 31, 2011 8:04 pm
Berichten: 70
Je hebt natuurlijk gelijk dat alle in de handel verkrijgbare gisten 'professioneel' gekweekt zijn. Maar ik ben benieuwd naar de ervaringen van andere wijnmakers met deze specifieke groep gisten. Zo hebben enkele van deze gisten zoals Lalvin71B en DSM Fermivin de eigenschap een deel van het appelzuur om te zetten. Hierdoor kan 20-30% ontzuring worden bereikt. Dit is een zeer bruikbare eigenschap in ons klimaat.


Poecillia
Bericht  Berichttitel: Zuurverlagende gisten  |  Geplaatst: di jul 22, 2014 9:31 pm

Geregistreerd: wo aug 31, 2011 8:04 pm
Berichten: 70
Ik heb inmiddels wat meer ervaring met gisten die appelzuur omzetten. Van de twee gisten die ik al eerder noemde (Lalvin71B en DSM Fermivin) blijkt dat Lalvin 71B prima werkt bij appelwijn. Het beloofde ontzurende effect van 30% wordt zeker gehaald (zelfs nog wat hoger). DSM Fermivin stelt me teleur. Het zuurgehalte is daar niet of nauwelijks veranderd. Ik heb wel andere appelrassen gebruikt, dus wellicht ligt het daaraan. Maar ik kan in ieder geval Lalvin 71B aanraden als je eens wil experimenteren met een zuurverlagende gistsoort


Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Afdrukweergave

Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
Ga naar:   
cron

Verwijder alle forumcookies | Het team | Alle tijden zijn GMT + 1 uur

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
phpBB.nl Vertaling