Toon onbeantwoorde berichten
Toon actieve onderwerpen
Het is nu di feb 19, 2019 6:23 pm


Moderator: Moderator
Auteur Bericht
Luc Volders
Bericht  Berichttitel:   |  Geplaatst: wo feb 11, 2009 8:55 pm

Geregistreerd: ma sep 10, 2007 10:22 pm
Berichten: 705
Woonplaats: Rotterdam
Jammer genoeg is er hier geen Lidl echt in de buurt.
Ik moet er een heel eind voor omrijden.

Heel misschien heb ik daar zaterdag wat tijd voor.........

Aldi is makkelijker.......

Luc

_________________
Luc's weblog: http://www.wijnmaker.blogspot.com/


ikke
Bericht  Berichttitel:   |  Geplaatst: wo apr 28, 2010 7:24 am

Geregistreerd: di sep 02, 2008 12:21 pm
Berichten: 17
Om even door te gaan op de eerste berichten uit dit topic. Ik zit binnenkort daadwerkelijk in een gebied waar de situatie van toepassing is die luc beschrijft. Wijnmaakspullen zijn daar niet beschikbaar, maar fruit is er in overvloed, en bakkersgist zal daar ook wel aan te komen zijn. dus k vroeg me af wat zijn de eigenschappen van bakkersgist die voor de wijnmaker interessant zijn. Ik ben vooral geïnteresseerd in het alcoholpercentage dat je met bakkersgist kunt bereiken.


scubapat
Bericht  Berichttitel:   |  Geplaatst: wo apr 28, 2010 11:26 am

Geregistreerd: do okt 02, 2008 6:05 pm
Berichten: 139
Woonplaats: Corsica
Je kan natuurlijk ook een aantal zakjes droge wijngist meenemen. Dan maak je terplaatse één of meerdere starters klaar. Die kan je relatief lang bewaren en door toevoeging van suiker haal je de gistcellen dan uit hun winterslaap. Gebruik dan enkel de helft van je giststarter, voeg bij de andere helft weer wat vloeistof en suiker. De gistpopulatie zal dan terug aangroeien. Zo kan je toch wel een paar jaar verder.

Of je zoekt een brave ziel die je regelmatig wat droge gist wil verzenden vanuit België. :wink:

_________________
Geduld is het belangrijkste ingrediënt van de wijn.


Brenda
Bericht  Berichttitel:   |  Geplaatst: wo apr 28, 2010 11:44 am

Geregistreerd: ma jul 20, 2009 9:53 am
Berichten: 103
Wordt met bakkersgist de zakjes gist van de bakafdeling in de supermarkt bedoeld?

Ik ben ook wel nieuwschierig naar het alcoholpercentage dat bakkersgist kan halen. Weet iemand dit?


Luc Volders
Bericht  Berichttitel:   |  Geplaatst: wo apr 28, 2010 7:30 pm

Geregistreerd: ma sep 10, 2007 10:22 pm
Berichten: 705
Woonplaats: Rotterdam
Uiteraard weet ik dat wel, dat wil zeggen voor de bakkersgist die ik tot nu toe gebruikt heb.

Ik gebruikte een aantal keren de gist van Dr. Oetker.
Deze haalde 11% moeiteloos.

Een collega op mijn werk die ik voor het wijnmaken heb enthousiast gemaakt schoot een keer uit met de suiker en haalde 14% !!!!

Nu kan ik niet zeggen dat de 14% altijd gehaald zal worden, maar 11% heb ik herhaaldelijk gehaald.

Dus voor het maken van een witte wijn met 11% of een rode wijn met 12% kun je zonder meer bakkersgist gebruiken.

Ik heb een compleet verhaal klaar liggen voor te publiceren op mijn web-log waarin alle aspecten van de verschillen tussen wijngist en bakkersgist naar voren komen. Alleen, wanneer ga ik het publiceren, er komen steeds weer andere dingen naar boven.....
Dus geduld.

Maar tot die tijd kan ik wel zeggen dat je, als je de normale wijnmakers methoden hanteerd, je zonder meer met succes bakkersgist kunt gebruiken.

Luc

_________________
Luc's weblog: http://www.wijnmaker.blogspot.com/


ikke
Bericht  Berichttitel:   |  Geplaatst: do apr 29, 2010 7:20 am

Geregistreerd: di sep 02, 2008 12:21 pm
Berichten: 17
bedankt voor de antwoorden.

Natuurlijk is het mogelijk om dingen te laten opsturen of uit Nederland mee te nemen. Maar ik ben vaak nogal impulsief en experimenterend aangelegd. Daarom werk ik vaak het liefst met simpele basisproducten die makkelijk overal verkrijgbaar zijn.

De reden dat ik grote interesse heb in het alcoholpercentage is omdat ik geen liefhebber ben van te zoete wijnen, maar wel vaak voor een redelijk alcoholpercentage ga. Ik wil dus niet te veel suiker toevoegen.

Luc ik hoop dat je je artikel snel kunt plaatsen, aangezien ik binnen een week hoop te kunnen vertrekken :)


Brenda
Bericht  Berichttitel:   |  Geplaatst: do apr 29, 2010 7:22 am

Geregistreerd: ma jul 20, 2009 9:53 am
Berichten: 103
Inderdaad bedankt voor je antwoorden Luc. Ik ga binnenkort zeker eens het e.e.a. uitproberen.


SPIKE
Bericht  Berichttitel: Re: Voor onze luc volders BAKKERSGIST  |  Geplaatst: zo sep 23, 2018 6:02 pm

Geregistreerd: ma jul 09, 2018 12:30 pm
Berichten: 7
HALLO, Waarom is er geen verandering meer op Lus zij blog? leeft die man nog wel?


Herman
Bericht  Berichttitel: Re: Voor onze luc volders BAKKERSGIST  |  Geplaatst: vr dec 14, 2018 9:29 am

Geregistreerd: di sep 11, 2007 12:16 pm
Berichten: 168
Woonplaats: Oudenaarde
Luc is een paar jaar geleden begonnen met elektronica en het zelf bouwen van een 3-D printer, dus denk dat het wijn maken op de achtergrond geraakt is. Is al heel lang geleden dat ik er nog iets van gehoord heb. Ikzelf ben ook al een paar jaar gestopt met wijn maken, ben sinds 2012 begonnen met bier brouwen, dus sporadisch nog eens kijken hier of er nog posts zijn, niet veel beweging meer hier buiten x-aantal jaar geleden, spijtig... :-(

_________________
Dimidium facti qui coepit habet... ;-)


Herman
Bericht  Berichttitel: Re: Voor onze luc volders BAKKERSGIST  |  Geplaatst: di jan 15, 2019 8:55 pm

Geregistreerd: di sep 11, 2007 12:16 pm
Berichten: 168
Woonplaats: Oudenaarde
Misschien voor de mensen die Luc "via via" willen contacteren, zijn vrouw Els heeft een website ivm haar kunstwerken, dus wie wil kan haar waarschijnlijk wel eens contacteren op volgende website:

http://elsmulder.weebly.com/

Luc heb ik al een paar jaar niet meer gehoord, misschien is hij niet meer actief op gebied van wijn maken e.d...?

_________________
Dimidium facti qui coepit habet... ;-)


Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Afdrukweergave

Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
Ga naar:   
cron

Verwijder alle forumcookies | Het team | Alle tijden zijn GMT + 1 uur

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
phpBB.nl Vertaling