Toon onbeantwoorde berichten
Toon actieve onderwerpen
Het is nu zo feb 25, 2018 12:40 am


Moderator: Moderator
Auteur Bericht
Cévé
Bericht  Berichttitel: Zuur  |  Geplaatst: za mei 30, 2015 7:00 pm

Geregistreerd: vr mei 29, 2015 11:24 am
Berichten: 2
Hoi,
ik heb een pruimenwijn opgezet en die staat sedert dinsdag laatst goed te gisten (most)
De zuurmeting geeft een zuur aan van 15g/l
Ik zou dan wel een zoete wijn willen hebben, maar ik denk dat 15 nogal hoog is en wens dit te reduceren tot pakweg een stuk of 7, met neerslagkalk
Vraag is, wanneer moet je dat dan eigenlijk toevoegen ? tijdens de most-gisting ? tijdens de gisting in de fles ? of tijdens het klaren ???

tweede vraag :
soms lees ik hier dat mensen bij het overhevelen al een "lekkere wijn" hebben. Dat verbaast me een beetje, want ik heb nog nooit een wijn voor het eerst (zelfs niet na een tweede keer) geheveld en hem al "lekker" gevonden. Integendeel, vaak heeft ie een wrange smaak ...

iemand een antwoord(en) ???


theo van der kemp
Bericht  Berichttitel: Re: Zuur  |  Geplaatst: ma jun 01, 2015 4:45 pm

Geregistreerd: wo feb 04, 2009 2:09 pm
Berichten: 15
Hoi,
ik wacht tot de wijn helemaal klaar is en ontzuur dan met acidex is te koop bij Brouwland.

Wijn in opzet proef ik ook regelmatig.Tannines of overheersende alcohollucht moet je doorheen kijken vaak naar een jaar op de fles zijn de scherpe kantjes er vanaf en komt hij steeds meer in balans...succes Theo


Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Afdrukweergave

Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
Ga naar:   


Verwijder alle forumcookies | Het team | Alle tijden zijn GMT + 1 uur

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
phpBB.nl Vertaling