Toon onbeantwoorde berichten
Toon actieve onderwerpen
Het is nu zo dec 16, 2018 2:25 pm


Moderator: Moderator
Auteur Bericht
Wout
Bericht  Berichttitel: Toevoegen pecto enzyme en arcobinezuur?  |  Geplaatst: do jun 02, 2011 9:51 am

Geregistreerd: do jun 02, 2011 9:42 am
Berichten: 19
Beste wijnmakers,
Ik heb onlangs wat startersmateriaal gekocht om appelwijn te maken
dus ga ik dit binnenkort eens testen
de verkoopster vond het belangrijk dat ik pecto enzyme toevoegde
dit was om meer sap vrij te krijgen
Maar ik heb gelezen dat dit niet nodig + ongezond is
ik twijfel omdat ik mijn sap win door mijn appels te kneuzen en daarna direct te persen (ik heb geen pulpgisting)
ook gaf de verkoopster mij arcobinezuur mee
om toe te voegen tegen oxidatie maar is dit nodig doordat ik direct sap heb?
zo ja wanneer moet ik beide producten dan toevoegen een de most?

alvast bedankt voor de hulp
grts


Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Afdrukweergave

Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 11 gasten
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
Ga naar:   
cron

Verwijder alle forumcookies | Het team | Alle tijden zijn GMT + 1 uur

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
phpBB.nl Vertaling