Toon onbeantwoorde berichten
Toon actieve onderwerpen
Het is nu ma feb 19, 2018 11:07 pm


Moderator: Moderator
Auteur Bericht
Uden
Bericht  Berichttitel: Ongelukje...  |  Geplaatst: zo okt 10, 2010 9:24 pm

Geregistreerd: wo jan 07, 2009 5:23 pm
Berichten: 283
Woonplaats: Brabant (NL)
Bij het kurken van 1 van mijn flessen ging iets mis; de volledige bodem klapte er onder uit!

Afbeelding

Gelukkig was ik buiten aan het bottelen, maar alles zat onder de wijn; de muren, de ramen, de poes (die toe zat te kijken) en ikzelf (in een tot voor kort wit t-shirt :) ).

Deze fles zat niet voller dan de anderen, tot net boven de schouder van de fles. Ik probeer altijd een 1,5cm lucht onder de kurk te houden. Waarschijnlijk een zwakke plek in de fles...

Is zoiets jullie ook wel eens overkomen?


nayy
Bericht  Berichttitel:   |  Geplaatst: zo okt 10, 2010 9:38 pm

Geregistreerd: wo sep 19, 2007 10:49 pm
Berichten: 219
Woonplaats: Langarm
Uden,

dat is wel straf... hoe kurk je ? met welk toestel ?

Ik heb een kurktoestel op voet, en die ondersteunt de fles ook onderaan.

nayy


Uden
Bericht  Berichttitel:   |  Geplaatst: zo okt 10, 2010 10:18 pm

Geregistreerd: wo jan 07, 2009 5:23 pm
Berichten: 283
Woonplaats: Brabant (NL)
Hallo Nayy,

dit is mijn kurkapparaat; geleend van mijn vader, en tot deze keer nooit problemen. De foto is niet van de fles die is geklapt.

Er zit een ondersteuning in die ook geschikt is voor flessen zonder 'ziel' (deze groene flessen hebben wel een ziel).

Afbeelding


phoenix
Bericht  Berichttitel:   |  Geplaatst: di okt 19, 2010 8:16 pm

Geregistreerd: di dec 15, 2009 10:37 am
Berichten: 23
Woonplaats: baal-tremelo
hallo Uden,
heb zelfde toestel,maar heb mijne op een oude bak
gevezen is meer stabieler denk ik, heb tot op heden nog geen enkele fles gebroken,mischien geluk gehad gisteren nog 72 flessen gebotteld
van mijne marichal foch van verleden jaar.
groetjes

_________________
geen brubbels
wat is nog mogelijk met de wijn.
is nu zeer zoet,te zoet 1O72 wel 8 zuur en 15°
alcohol.
kan ik terug herstarten na nieuwe wijn toegevoegd te hebben,champagne gist of allen een zoete wijn van maken bv 98,graag jullie advies
phoenix


Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Afdrukweergave

Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
Ga naar:   
cron

Verwijder alle forumcookies | Het team | Alle tijden zijn GMT + 1 uur

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
phpBB.nl Vertaling