Auteur |
Bericht |
phili
|
|
Geregistreerd: zo okt 17, 2010 2:31 pm Berichten: 442 Woonplaats: rilland
|
Hoi, ik merk op dat bij de trossen heel onregelmatig rijpen, er zijn er die al dieppaars worden maar ook die nog heel licht zijn, kan ik de druiven gewoon invriezen tot alles rijp is of zal er dan smaak verlies zijn?
|
|
|
|
|
nayy
|
|
Geregistreerd: wo sep 19, 2007 10:49 pm Berichten: 219 Woonplaats: Langarm
|
Dag Phili,
Ik heb dat ook al gedaan... geloof niet dat het zoveel uitmaakt. Alleen ontdooien is lastig, een grote hoeveelheid ontdooien duurt lang...
Wel opletten dat je blauwe druiven veel meer kleur gaan afgeven. (enkel van belang als je witte wijn wil maken, de witte wijn zal wat rood uitslaan)
groeten,
Nayy
|
|
|
|
|
phili
|
|
Geregistreerd: zo okt 17, 2010 2:31 pm Berichten: 442 Woonplaats: rilland
|
Hoi, heb er nu een paar ingevroren en de rest gaat goed gelijkmatig op nu ze zijn al vrij donker dus dat gaat niet lang meer duren nu, zou makkelijker zijn als ik zo'n meter had een drup en je weet het suiker gehalte, moet toch eens in investeren denk. Het wordt trouwens een rode wijn [merlot] groetjes phili
|
|
|
|
|
|