Geregistreerd: ma jul 15, 2013 4:04 pm Berichten: 73 Woonplaats: De zeeuwse kust
Hallo, Ik sprak van t weekend iemand die, ter decoratie, een aantal druiven heeft groeien, hij dacht dat het ras, ester was, uit roemenie of zo. Hij boodt me aan de oogst dit jaar aan mij te doneren zodat ik er wijn van kan maken, anders maakt hij er jam van, en gooit hij de rest weg. Hij had het over kleine druiven met een grote pit.....
Kent iemand dit ras? Is er lekkere wijn van te maken? Hij doet voor de rest niks aan snoeien, uitdunnen etc.... Moet ik hem nog orders geven om dit vriendelijke aanbod tot een succes te maken? Of zal ik bedanken voor het aanbod
Geregistreerd: wo okt 02, 2013 10:30 pm Berichten: 42 Woonplaats: Noord Holland
Hey Patrick,
Deze druif zal moeilijk vergisten en mogelijk heel lastig klaren. Toevallig heb ik met dezelfde druif gewerkt. De truc is een witte wijn ervan maken zodat er niet te veel verschillende stoffen in het sap komt. De rode wijn variant hiervan was mislukt. Ik zal er een stukje over schrijven rond juni/juli met alle adviesen voor deze druif en wat ik gedaan heb. Ik had mijn druiven bij een docent die er verder ook niks aan deed om ze te verzorgen. De druif is zoet en zacht met een wat taaie schil. Gewoon met een aardappelstamper en pectoenzymen de druiven bewerken.
Hou mijn blog gewoon in de gaten, dan zal het recept en de samenvatting daar vanzelf op verschijnen.
Mvg, Bear
_________________ "Wines are like dreams, you will feel weird the next morning when you have too much of it" Blog: http://www.VindelaFamille.blogspot.com <-- Laat je ideeën en berichten achter...
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum