Toon onbeantwoorde berichten
Toon actieve onderwerpen
Het is nu di mei 22, 2018 10:24 pm


Moderator: Moderator
Auteur Bericht
Erik D.
Bericht  Berichttitel: Route B  |  Geplaatst: wo okt 17, 2007 11:11 pm

Geregistreerd: ma sep 10, 2007 7:40 pm
Berichten: 58
Woonplaats: Rupelstreek
Wie is er eigenlijk bezig met een Bibere wijn route B?

Zelf had ik de bedoeling om er ook een route B te maken, maar mijn giststarter hiervoor is mislukt (startte niet met gisten). Momenteel ben ik aan het wachten op nieuwe gist om een 2de poging te doen.

De bedoeling is om een andere soort suiker te gaan gebruiken, eerste giststarter was met kandysuiker (de hele donkere) maar dat gaf ook geen mooie kleur, de 2de ga ik opstarten met blonde suiker. Aan de wijn ga ik ook tannineblanc toevoegen.

Wat zijn jullie van plan voor route B?

Groeten Erik

_________________
Een dominee zei ooit,
wijn is de vijand van de mens.
Maar in de bijbel staat geschreven,
bemin ook uw vijand, mens, intens...
Santé!


frans
Bericht  Berichttitel: route b  |  Geplaatst: do okt 18, 2007 9:38 am

Geregistreerd: ma sep 10, 2007 1:43 pm
Berichten: 202
:? hoi de mannen en dames
ik was van plan om te wachten op het startsein van rik 60 MAAR DAT KOMT MAAR NIET
daarom heb ik de mijne maar opgestart .
hoever staat het nu :?:
giststarter gemaakt met GEWOON appelsap uit de aldi
het viel mij op dat het appelsap nogal aan de donkere kant was
dus ik betwijfel sterk dat daar een lichte kleur van wijn van komt DUS
wat heb ik gedaan ik heb 5 liter gewoon appelsap genomen en 5liter met perzik(ook uit de aldi) deze is bijna kleurloos en ook WITTE cristalsuiker resto colruyt (deze is veel fijner dan die in de aldi) we zullen wel zien wat het wordt.
alles is nu aan het gisten het schuim staat er mooi op en het waterslot is mooi in werking ALLES zit in een fles van 20 liter DUS geen last van overkokend schuim.
:lol: :lol: :lol:
frans


rik60
Bericht  Berichttitel:   |  Geplaatst: do okt 18, 2007 10:24 am

Geregistreerd: di sep 11, 2007 5:51 am
Berichten: 72
Woonplaats: Beringen
Beste Frans,


Inderdaad wou ik het initiatief nemen. Gelijktijdig met route A kreeg ik van de buren 20 kg krieken en kersen gemengd uit de diepvries.
Daar zij die al uit de vriezer hadden gehaald ben ik gelijk met de pulpgisting begonnen.
Ik heb 20 liter appelwijn staan die bijna mag gebotteld worden.
12 liter notenwijn die aandacht vraagt.
Nu dus 41 liter kersen en kriekenwijn die gisteren in de DJ gezet is en die al mooi aan het pruttelen is.
En dan onze Chateau Bibere.

Ik heb aan een medeconfrator gevraagd hoe ik foto's op deze site kan zetten. Van zodra me dat lukt laat ik ook effe alles zien.
Daarom nogmaals sorry , maar ik heb mijn gedachten en werkzaamheden bij de kersen gezet i.p.v. route B.

Groeten

Rik60


Luc Volders
Bericht  Berichttitel: Re: route b  |  Geplaatst: do okt 18, 2007 7:43 pm

Geregistreerd: ma sep 10, 2007 10:22 pm
Berichten: 705
Woonplaats: Rotterdam
frans schreef:
:? hoi de mannen en dames
ik was van plan om te wachten op het startsein van rik 60 MAAR DAT KOMT MAAR NIET
daarom heb ik de mijne maar opgestart .

frans


En ik maar denken dat je eenzaam was omdat je de enige nog was die niet met Route A meedeed.

Maar ik ben wel erg jaloers op het appelsap met perzik want dat is in Nederland (althans bij mijn Aldi) niet te krijgen.

Luc

_________________
Luc's weblog: http://www.wijnmaker.blogspot.com/


Herman
Bericht  Berichttitel:   |  Geplaatst: do okt 18, 2007 9:57 pm

Geregistreerd: di sep 11, 2007 12:16 pm
Berichten: 165
Woonplaats: Oudenaarde
Hey mannen,

Ik wil ook een route B doen, naast de A-route dus, doch heb bananen gekocht die binnen een dag of 4 goed rijp zullen zijn, allez, dat zijn ze nu al, maar nog niet zwart genoeg... :wink:
Appelsap is hier in den Aldi 1 liter briks, en hier nog geen appel-perzik gevonden, denk da 'k bij de Frans ga moeten bestellen... :D

Allez, de groetjes,

Herman.

_________________
Dimidium facti qui coepit habet... ;-)


frans
Bericht  Berichttitel: route b  |  Geplaatst: vr okt 19, 2007 7:32 am

Geregistreerd: ma sep 10, 2007 1:43 pm
Berichten: 202
:D hoi herman
da is allemaal geen probleem
u zegt het maar
een van de weken gaan we toch appelen persen
dan zie ik u toch (ge weet wel he)
dus ik kan da nu al gaan halen in de aldi
laat maar iets weten dan doe ik het nodige
:) :) :) frans


frans
Bericht  Berichttitel: route b  |  Geplaatst: vr okt 19, 2007 7:12 pm

Geregistreerd: ma sep 10, 2007 1:43 pm
Berichten: 202
:roll: he rik
het is spijtig dat ik vorig week end mijn fototoestel ben krijtgespeeld
anders zou ik u eens wat schuim laten zien
in de tijd van lodewijk de 16de zetten ze zoiets op hun kop
ongelofelijk een fles van 20liter en nog te klein dat heb ik nog nooit meegemaakt en het houdt niet op he ik moet alle 15min het waterslot uitspoelen het is echt een bom
:( :( frans


frans
Bericht  Berichttitel: route b  |  Geplaatst: za okt 20, 2007 10:18 am

Geregistreerd: ma sep 10, 2007 1:43 pm
Berichten: 202
:idea: :idea:
hoi forummers
een tip voor het overlopen van het schuim op een propere manier op te lossen.
vul een kleinere fles half vol met water
verwijder het waterslot van de gistingsfles
neem een plastiek darmtje van 8mm 1m lang en steek dat door het gat van de 2 gistingskappen ( 1op de gistingfles en 1 op de kleine fles)
het uiteinde van de darm in de kleine fles dient onder het oppervlak van het water te steken en laat het nu maar werken
geen gesmos, geen vuile muren,en ook geen plastiek zakken of onderschotels meer :D :D :D frans


Erik D.
Bericht  Berichttitel:   |  Geplaatst: za okt 20, 2007 9:22 pm

Geregistreerd: ma sep 10, 2007 7:40 pm
Berichten: 58
Woonplaats: Rupelstreek
Ik heb juist mijn tweede giststarter voor route B opgezet, 1ste was zoals reeds gezegd mislukt, vandaag naar Antwerpen gereden en nieuwe gist gaan halen (kon niet meer wachten op de levering van Brouwland :lol: ).

Heb in de giststarter nu ipv kandysuiker, blonde suiker gerbuikt.

Frans dat is een hele goede tip, geen smurrie meer opkuisen :o

Groeten Erik

_________________
Een dominee zei ooit,
wijn is de vijand van de mens.
Maar in de bijbel staat geschreven,
bemin ook uw vijand, mens, intens...
Santé!


frans
Bericht  Berichttitel: route b  |  Geplaatst: ma okt 29, 2007 12:17 pm

Geregistreerd: ma sep 10, 2007 1:43 pm
Berichten: 202
:) :) :)
stand van zake bij frans
opgestart 17/10/2007

omgevingstemperatuur 17°
gebruikte gist: COOL
hoeveelheid: 3gr (omdat de temp minder dan 17°was)
NU: 47 blubjes per minuut
omgevingstemperatuur NU 14° in de kelder waar hij blijft staan
dus alles onder controle en naar wens

:) :) :) frans


frans
Bericht  Berichttitel: route -b  |  Geplaatst: zo dec 02, 2007 6:50 pm

Geregistreerd: ma sep 10, 2007 1:43 pm
Berichten: 202
:D :D
hoi de forummers
eerst schuim om zot te worden dan plotseling alles weg
en nu volledig uitgegist en ook al mooi klaar
zie foto die door herman wordt geplaatst de wijn is ook door hem geroken en geproefd hij moet maar oordelen :wink: :wink: :wink:
frans


Erik D.
Bericht  Berichttitel:   |  Geplaatst: zo dec 02, 2007 9:36 pm

Geregistreerd: ma sep 10, 2007 7:40 pm
Berichten: 58
Woonplaats: Rupelstreek
Hier voor route B, zelfde als voor route A, rustig verder aan het gisten, temperatuur in de kelder 14°C.

Groeten Erik

_________________
Een dominee zei ooit,
wijn is de vijand van de mens.
Maar in de bijbel staat geschreven,
bemin ook uw vijand, mens, intens...
Santé!


Herman
Bericht  Berichttitel:   |  Geplaatst: zo dec 02, 2007 9:36 pm

Geregistreerd: di sep 11, 2007 12:16 pm
Berichten: 165
Woonplaats: Oudenaarde
Hey Frans,

Zoals beloofd de foto die we deze namiddag namen:

Afbeelding

Inderdaad reeds zeer klaar en het belooft terug een zeer lekker wijntje te worden en zeer fris van smaak, ruikt ook reeds heel goed naar uw toegevoegde perzik.... ;-)

Allez, nogmaals bedankt voor de moeite om mij dat vers geperste appelsap te bezorgen...!

Groetjes en tot een dezer....

Herman.

PS: ja mannen, de Frans heeft daar een heus wijnkeldertje, ideaal om wijn en andere brouwsels tot een goed einde te brengen...! De temperatuur was er 12°, kan niet beter hé!


frans
Bericht  Berichttitel: biberewijn route b  |  Geplaatst: ma dec 24, 2007 10:42 am

Geregistreerd: ma sep 10, 2007 1:43 pm
Berichten: 202
:D :D :D
stand van zaken :wink: :wink:
volledig uitgegist
alcohol: 10°
zuur: 6,5
Ik laat hem nu verder rijpen op de dj
:wink: :wink: :wink:
frans


Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Afdrukweergave

Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
Ga naar:   
cron

Verwijder alle forumcookies | Het team | Alle tijden zijn GMT + 1 uur

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
phpBB.nl Vertaling