Toon onbeantwoorde berichten
Toon actieve onderwerpen
Het is nu zo aug 19, 2018 6:24 am


Hoeveel citroenzuur voegen we toe  
Doe niet zo moeilijk gewoon 20 gram 38% 3  38% 
Ik ben een Pietje precies en kies 23 gram 63% 5  63% 
Totaal aantal stemmen : 8

Moderator: Moderator
Auteur Bericht
Luc Volders
Bericht  Berichttitel: Route A: Punt 9 Zuur toevoegen  |  Geplaatst: wo okt 10, 2007 7:46 pm

Geregistreerd: ma sep 10, 2007 10:22 pm
Berichten: 705
Woonplaats: Rotterdam
De zuurgraad van het sap is 5.
We hebben besloten naar een zuurgraad van 7 te gaan.

We hebben dus voor 10 liter een tekort van 10 x 2 gram = 20 gram

Citroenzuur is iets zwakker als wijnsteenzuur en wel een factor 0,85.
Om een zuurgraad van 7 te krijgen moeten we dus officieel 20 /0,85 gram citroenzuur toevoegen en dat is 23,6 gram.

Geef hier je keuze maar geen discussie svp.

_________________
Luc's weblog: http://www.wijnmaker.blogspot.com/


Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Afdrukweergave

Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten
Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen
Je mag geen bijlagen toevoegen in dit forum
Ga naar:   
cron

Verwijder alle forumcookies | Het team | Alle tijden zijn GMT + 1 uur

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
DAJ Glass 2 template created by Dustin Baccetti
phpBB.nl Vertaling